Oana Bulai

December 2, 2020

Viorel Stan: Doar prin muncă și implicare construim, pentru că de ”demolat” este ușor și, din fericire, nu face parte din felul meu de a fi

Dragi romașcani, ne apropiem de momentul în care fiecare dintre noi trebuie să meargă la vot și să aleagă persoana pe care o consideră cea mai potrivită să conducă orașul în următorii patru ani. Sunt profesor de științe reale și cred că oamenii sunt sătui de povești, vor date concrete și planuri bine conturate. Continui să vă detaliez în fiecare zi, pe scurt, câteva dintre marile proiecte pe care mi le doresc a le realiza în oraș. Evident, rămân deschis la alte propuneri, atât timp cât ele au aceeași menire: să ne ajute să evoluăm, ca oraș, ca oameni.

Modernizarea Stadionului Moldova

Modernizarea Stadionului Moldova a fost începută în acest an. Unii, în batjocoră și din dorința de a face rău, au spus pe facebook și continuă să se agite, afirmând că se demolează acest obiectiv. O mare prostie, că altfel nu am cum să o descriu. Dar așa cred unii că pot capitaliza mai mult sau, mai rău, pur și simplu cred că aruncând cu noroi asupra viziunii cuiva reușesc să facă ceva bun pentru ei și comunitate. Nici vorbă.

Eu recunosc că nu am mai fost de multișori ani pe stadion. Mă vedeți, nu sunt o persoană atletică, dar știu cât de important este sportul și îi apreciez pe toți cei care pun accent pe dezvoltarea prin activități sportive.

Chiar am întrebat de ce s-a creat așa o animozitate asupra acestui proiect și am apreciat că se vede bine ”gazonul de după răutăți”: puținii spectatori de la activitățile sportive, cei mulți care folosesc zilnic pista cu zgură și miile de romașcani care au participat la Festivalul Kult de anul trecut știu adevărul și nu se lasă păcăliți de niște postări fără sens.

Am fost și pe teren și mi s-a explicat ideea și, imediat, am preluat-o, pentru că este foarte bună, mai ales că activitățile sportive din oraș încep să capete din ce în ce mai multă valoare prin numărul mare de tineri care își doresc să facă performanță. La rândul meu, pentru cei care poate încă nu s-au lămurit, voi explica și eu de ce consider că este important să modernizăm acest stadion.

Deja treptele din beton, ce reprezentau un pericol pentru toată lumea, au fost înlăturate și toată biuta a fost curățată de vegetația parazită și pregătită pentru înierbare. O gură de oxigen importantă pentru cei care vor evolua pe acest teren, dar și pentru cele două cartiere din zonă – Favorit și ANL-uri.

Proiectul este gata, a fost și ”desenat” în această vară și ar trebui continuat cu amplasarea de gradene cu scaune confortabile. Fie că ești simplu spectator sau membru al unei echipe de sport, ai nevoie de un loc al tău de unde să urmărești partidele. Nu mai suntem în era gladiatorilor când statul pe trepte de ciment era singura alternativă. Avem dreptul la un confort mulțumitor vemurilor pe care le trăim.

Acest Stadion, odată modernizat, poate fi spațiul ideal pentru activități sportive și nu numai. Pe lângă el, vă reamintesc că, prin Compania Națională de Investiții, se va asigura finanțarea pentru construirea unui nou stadion, mai mic ca dimensiune, în zona Islazului – proiect de care deja v-am povestit și care va oferi o nouă perspectivă de dezvoltare a orașului.

Doar prin muncă și implicare construim, pentru că de ”demolat” este ușor și, din fericire, nu face parte din felul meu de a fi.

COMANDAT DE PSD NEAMT COD MF 21200019

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.