January 25, 2021

Viorel Stan: Platforme de deșeuri moderne în toate cartierele

Dragi romașcani, ne apropiem de momentul în care fiecare dintre noi trebuie să meargă la vot și să aleagă persoana pe care o consideră cea mai potrivită să conducă orașul în următorii patru ani. Sunt profesor de științe reale și cred că oamenii sunt sătui de povești, vor date concrete și planuri bine conturate. Încep să vă detaliez în fiecare zi, pe scurt, câteva dintre marile proiecte pe care mi le doresc a le realiza în oraș. Evident, rămân deschis la alte propuneri, atât timp cât ele au aceeași menire: să ne ajute să evoluăm, ca oraș, ca oameni.

Platforme de deșeuri moderne în toate cartierele

Întotdeauna mi-a plăcut să învăț din experiența celor din jurul meu, să iau de la aceștia lucrurile bune și să le pun și eu în practică. Tocmai și din acest motiv am ales ca alături în tot acest demers, dar și după -dacă dumneavoastră veți ține cu mine și cu proiectele propuse, să-mi fie Lucian Micu, cel care a condus destinele orașului în ultimii trei ani și jumătate. Și a făcut bine totul. Unul dintre proiectele pe care chiar și ca cetățean l-am considerat nu doar util, dar absolut necesar în aceste vremuri a fost cel prin care a început înlocuirea actualelor pubele de gunoi cu platforme supraterane.

Nu este om care să nu își dorească și să aprecieze curățenia. Apariția primelor platforme de deșeuri moderne în primăvară și-a dovedit imediat utilitatea. În primul rând, gunoiul nu mai este împrăștiat. În al doilea rând, dar la fel de important, este că putem crește gradul de colectare a deșeurilor reciclabile. Când vezi că o platformă este destinată clar colectării hârtiei sau plasticului, parcă nu îți mai vine să arunci acolo și cojile de pepene. Poate pe unii oameni nu-i interesează în mod deosebit grija pentru mediu, dar pe toți ne interesează ca prețul pe care-l plătim pentru ridicarea deșeurilor să nu crească din cauza penalităților pe care riscăm să le plătim din cauza faptului că nu prea selectăm gunoiul.

Administrația Lucian Micu a amplasat patru astfel de platforme în oraș, iar prin bugetarea participativă, ca urmare a propunerii venite din partea unui romașcan, au fost amplasate alte zece platforme în toate cartierele. Prin planul pe care mi l-am făcut, știu că este realist să spun că, în maxim trei ani, pot ca toate celelalte 65 de platforme de deșeuri din oraș pot fi modernizate. Simultan, vom amplasa camere de supraveghere a lor, nu pentru a sta cu ochii pe cetățeni, ci pentru a ne asigura că păstrăm gradul de civilizație, iar operatorul de salubritate își duce la bună îndeplinire sarcinile.

MATERIAL COMANDAT DE PSD NEAMT COD MF 21200019

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.