Vremea 20 iunie – 17 august 2020. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, intervalul 20 iulie – 17 august 2020. 

  • ANM a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele 4 săptămâni, până în 17 august.
  • Meteorologii anunță ploi și temperaturi mai scăzute decât cele normale.

Potrivit prognozei meteo ANM, în săptămâna 20 – 27 iulie, dar şi în intervalul 27 iulie – 3 august, sunt anunţate averse de ploaie în cea mai mare parte a ţării.

Tot atunci, temperatura aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale în regiunile vestice şi nordvestice, dar şi uşor mai ridicate în sud-est.

Prognoza meteo 20 – 27 iulie 2020

În săptămâna 20-27 iulie, temperaturile vor fi mai mici decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nordvestice.

 
 

Excepţie va face sud-estul teritoriului, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. „Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, centrale şi nordice, dar şi uşor deficitar în nord-est. În restul teritoriului cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval”, se arată în prognoza anunțată de ANM.

Vremea 27 iulie – 3 august 2020

Temperatura aerului va avea, în săptămâna 27 iulie-3 august, valori uşor mai coborâte decât cele normale în regiunile vestice şi nordvestice, dar şi uşor mai ridicate în sud-est, iar în rest temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă.

 

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în nord-vestul ţării şi în general deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo 3 – 10 august 2020

În săptămâna 3-10 august, temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil uşor mai coborâte în nordvest, dar şi uşor mai ridicate în sud-est.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, cu posibilitatea unui deficit local, în regiunile sudvestice.

Vremea 10 – 17 august 2020

De asemena, în intervalul 10-17 august, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile, la fel ca și cantităţile de precipitaţii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.