VREMEA până în 17 august. Perioadele cu ploi și cele cu temperaturi mai ridicate. Prognoza meteo pe 4 săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele 4 săptămâni. Va ploua mai mult decât de obicei în următoarele 14 zile și va fi mai răcoros decât de obicei în vest și nord-vest. Apoi temperaturile se vor apropia de regimul normal al perioadei. La fel și precipitațiile.

În județul Alba, vremea se încălzește săptămâna viitoare și va ajunge la valori de 30 de grade, în weekend. Apoi se răcorește din nou. În următoarele 2 săptămâni, va mai ploua, însă, aproape în fiecare zi.

 

Începutul lunii august aduce maxime de 26-28 de grade Celsius, dar și furtuni. Va fi vreme frumoasă și caldă după 5 august.

 

Săptămâna 20-26 iulie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nordvestice.

Excepție va face sud-estul teritoriului, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, centrale și nordice, dar și ușor deficitar în nord-est. În restul teritoriului cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 27 iulie – 2 august

Temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile vestice și nord-vestice, dar și ușor mai ridicate în sud-est, iar în rest temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în nord-vestul țării și în general deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 3-9 august

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil ușor mai coborâte în nord-vest, dar și ușor mai ridicate în sud-est.

 

Săptămâna 10-17 august

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor normale, pe întreg teritoriul României.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.