Dental Alliance

June 20, 2024

Website-uri utile în diferite domenii – folosește internetul în mod Smart

0
YRY Residence

Go Padel Roman

În ultimii ani, numărul aplicațiilor de mobil a crescut puternic, însă nu trebuie să uităm că multe resurse importante găsim direct în browser, navigând pe internet pe diverse website-uri. Unele astfel de pagini web reprezintă conținut pentru publicul internațional (în limba engleză), altele sunt chiar dedicate românilor. 

În funcție de domeniu, se pot găsi numeroase website-uri care merită știute și accesate atunci când este cazul. Funcții practice, ajutor în anumite contexte sau pur și simplu calea spre divertisment de calitate – fiecare resursă are rolul său în universul online.

Internetul nu se rezumă la social media, website-uri de știri, bloguri, comerț electronic și conținut audio – video. Informația este uneori înglobată în mecanisme cu adevărat practice. În alte cazuri, vorbim de simplificarea unor elemente din viața de zi cu zi, cu acces imediat. 

Unele website-uri reprezintă servicii puse la dispoziție de unele companii cu brand cunoscut pe nișa lor, dar în cele mai multe cazuri ne referim la pagini web care optimizează conținutul într-un mod util, eventual ca agregator de date din diverse surse. Iată câteva exemple de website-uri utile și domeniile aferente:

myfridgefood.com – Rețete, sfaturi culinare

 

Nișa de rețete culinare este extrem de dezvoltată online. Vezi fel de fel de rețete impresionante mai ales în social media, dar problema este că adesea ai nevoie de fel de fel de ingrediente, deci trebuie să mergi la cumpărături special pentru a le procura. Iată însă că există un website care te ajută să identifici rețete culinare bazate pe ceea ce ai la îndemână. Selectezi alimentele existente în frigiderul personal și ți se sugerează rețete pe baza acestora. Sistemul este util pentru bugetul tău, dar și pentru mediul înconjurător, căci ajută la evitarea risipei de alimente.

tripadvisor.com – Turism, universul călătoriilor

Cel mai cunoscut website dedicat turismului îți prezintă informații vaste, actualizate, despre hoteluri și alte spații de cazare plus o mulțime de resurse suplimentare. Ai detalii despre zboruri, restaurante, obiective turistice… totul într-un singur portal de călătorii. Foarte util este că poți citi recenzii ale altor călători, utilizatori care îți prezintă cu lux de amănunte, în mod onest, experiențele lor de vacanță. Website-ul permite chiar compararea ofertelor de turism, pentru identificarea celor mai avantajoase prețuri.

unibet.ro – Jocuri demo și cu mize reale, divertisment pentru adulți

Unibet este una dintre cele mai cunoscute platforme licențiate de jocuri de noroc online, parte din Grupul Kindred, companie cu peste 22 de ani de activitate în spate. Secțiunea de cazino online include sloturi de la cei mai importanți producători, care se pot juca atât gratuit, în variante demo, cât și cu mize reale. Nu lipsesc nici celebrele sloturi cu jackpot, jocuri de masă cu dealeri live, camere de bingo, poker și, nu în ultimul rând, o secțiune complexă de pariuri sportive.

oraexacta.net – Ora exactă în orice țară din lume

Vrei să vezi în mod cert cât este ora? Oriunde în lume, știi ora exactă. Este util de exemplu când vrei să vezi cât este ceasul într-o anumită țară de pe glob sau cât este ora în România, atunci când accesezi internetul de pe un dispozitiv dintr-un alt stat, în timpul unei călătorii. Website-ul ora exacta este realizat simplu, se încarcă rapid, inclusiv de pe smartphone.

accuweather.com – Starea vremii la nivel global

Vremea este un subiect foarte frecvent în conversații, pentru că multe activități sau decizii din viața noastră sunt influențate de starea vremii – temperaturi, precipitații, vânt. Acest website cuprinde informații actualizate pentru toate regiunile lumii, inclusiv localități din România. Poți urmări prognoza meteo chiar și pentru perioade mai lungi de timp și poți vedea temperaturile medii anterioare.

skylinewebcams.com – Camere web, diverse locații live

Vrei să vezi cum este vremea în acest moment într-o anumită locație din lume sau vrei să observi cât de aglomerată este o zonă turistică? Acest website îți oferă instant acces la camere web gratuite postate în diverse locații, mai ales asociate unor obiective turistice. Alege de exemplu Fontana di Trevi să vezi cât de multe persoane admiră acum cea mai cunoscută fântână arteziană din Roma, Italia. Maldive, New York, Tenerife – iată alte camere web de urmărit online.

pixabay.com – Lumea fotografiilor gratuite

Ai nevoie de o fotografie pentru ilustrații într-un proiect online sau offline? Acest website îți permite să cauți ușor fotografii pe care le poți folosi gratuit chiar și în scop comercial. Descarci fără costuri poze la rezoluții mari, de înaltă calitate, realizate de fotografi profesioniști sau de diverși pasionați de fotografie. Simplu, util și mai ales… gratuit!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.