Dental Alliance

June 20, 2024

10 infracțiuni depistate in flagrant de polițiștii rutieri, în timpul unui maraton de 8 ore

0
YRY Residence

Go Padel Roman

La data de 17 iunie a.c., în cadrul acțiunii ROADPOL “Alcohol & Drugs”, polițiștii rutieri din Neamț au desfășurat activități de constatare și sancționare a conducătorilor de vehicule care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Pe parcursul desfășurării acestui maraton, peste 450 de persoane au fost testate cu aparatele etilotest și drugtest.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, conform O.U.G. 195/2002R, pentru nerespectarea normelor rutiere. Polițiștii au reținut, în vederea suspendării, 9 permise de conducere, dintre care 5 pentru alcool și 4 pentru depășirea vitezei legale. De asemenea, au fost constatate 10 infracțiuni la regimul rutier, 8 dintre acestea pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. Concentrațiile înregistrate de paratul etilotest au fost cuprinse între 0,07 și 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii vor continua activitățile pe linie rutieră și în perioada următoare, în vederea depistării conducătorilor auto care încalcă normele legale, precum și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.