Dental Alliance
April 19, 2024

Amenzi mai mari pentru șoferii care circulă fără rovinietă valabilă. De când intră în vigoare legea

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Legea privind modificarea amenzilor în cazul șoferilor care circulă fără rovinietă a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Astfel, miercuri, 20 iulie 2022, a fost promulgată legea pentru modificarea anexei nr. 2 la Ordonanţa Guvernului 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

Legea intră în vigoare în 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Actul normativ prevede actualizarea cuantumului amenzilor contravenţionale pentru lipsa rovinietei valabile.

Amenzi mai mari pentru șoferii care nu asu rovinietă valabilă. Care sunt amenzile

Potrivit acestei legi, cuantumul amenzii contravenţionale pentru autoturisme este de minim 275 de lei şi de maximum 550 de lei.

Pentru vehicule de transport marfă cu MTMA (masa totală admisibilă tehnic – n.r.) mai mică sau egală cu 3,5 tone, amenda este de de minim 950 de lei şi de maximum 1.900 de lei.

Pentru vehicule de transport marfa cu MTMA mai mare de 3,5 tone şi mai mică sau egală cu 7,5 tone, valoarea amenzii este  de minim 1.550 de lei şi de maximum 3.100 de lei.

De asemenea, cuantumul amenzii contravenţionale este pentru vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare de 7,5 tone şi mai mică de 12 tone de minim 2.750 de lei şi de maximum 5.500 de lei, pentru vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală cu 12 tone, cu maximum 3 axe (inclusiv) – de minim 3.550 de lei şi de maximum 7.100 de lei, pentru vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală cu 12 tone, cu minimum 4 axe (inclusiv) de minim 5.950 de lei şi de maximum 11.900 de lei.

Cuantumul amenzilor pentru vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) şi maximum 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) este de minim 1.550 de lei şi de maximum 3.100 de lei, iar pentru vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) – de minimum 2.750 de lei şi de maximum 5.500 de lei.

Legea intră în vigoare în 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Unde se poate verifica valabilitatea rovinietei

CNAIR pune la dispoziţia şoferilor un serviciu prin care se poate verifica valabilitatea rovinietei. Site-ul unde se poate verifica rovinieta este http://www.cnadnr.ro/ro/verificare-rovinieta, iar căutarea se poate face după numărul de înmatriculare și numărul de identificare/ seria de șasiu.

sursa Agerpres

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.