Sun. Jan 20th, 2019

Bătrână scoasă din apartament de pompieri

Drama bătrânilor bolnavi și singuri este una imensă. Neputincioși și adesea foarte bolnavi, ei trăiesc singuri și neajutorați. În dimineața zilei de 11 ianurie pompierii militari romașcani au fost anunțați, prin serviciul 112, că la blocul 10 din Smirodava o bătrână a rămas blocată în apartament fiind căzută pe pardoseala dintre baie și camera în care dormea.

Am fost solicitați în data de 11 ianurie 2017 la ora 10,04 prin sistemul național de urgență 112 pentru o persoană blocată în locuință. Este vorba de o femeie în vârstă de 78 de ani. Ne-am deplasat la locul solicitării cu o autospecială de capacitate medie și șase subofițeri. Ajunși la fața locului am constatat că ușa era blocată. Am reușit să intrăm în apartamentul de la etajul I pe un geam rabatat. Persoana se afla căzută în dormitor, probabil în momentul în care intenționa să meargă la baie. Am anunțat Serviciul de Ambulanță urmînd ca aceasta să fie transportată  de către echipajul de la Ambulanță la Spital. Persoana era conștientă, dar se deplasează foarte greu din cauza unor probleme la picioare”, a declarat sergent Florin Asmaradei, conducătorul de echipaj al Detașamentului ISU Roman.

Pompierii au fost anunțați de un vecin care, dorind să vadă ce face bătrâna de care mai avea grijă, a constatat că ușa era închisă pe interior și atunci nereușind să intre a apelat serviciul 112. Reamintim faptul că în urmă cu o săptămână pompierii au scos dintr-un alt apartament un bătrân decedat de mai multe zile în apartamentul în care locuia singur și aflat în stare avansată de putrefacție. (Flora ORDEAN)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.