Dental Alliance

Călătoriile în spațiul UE, posibile numai pentru posesorii cărților de identinate cu cip

0
YRY Residence

Eșecul României de a adera la spațiul Schengen nu împiedică autoritățile să introducă actele de identitate cu cip. Astfel, călătoriile în străinătate, în spațiul Uniunii Europene, vor fi condiționate de deținerea unei cărți de identitate cu cip, din anul 2030. Cei care nu vor carte electronică de identintate nu vor mai putea călători în străinătate.

Noile buletine cu cip, care vor fi emise în toată țara până la finalul acestui an, vor veni cu anumite modificări. Cărțile electronice de identitate ne vor ajuta să călătorim în interiorul Uniunii Europene, acesta urmând să fie necesar pentru cei care doresc să iasă din țară, din 2030. În programul de testare, aceste documente costau 67 de lei, însă din acest an ele vor deveni gratuite pentru cetățeni. Potrivit proiectului pus în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) prețul urmează să fie suportat de către stat.

Proiectul care urmează să fie aprobat de Guvern primește finanțare prin PNRR, fiind vorba despre 200 de milioane de euro.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap