Dental Alliance
March 1, 2024

Când intră banii pe cardurile sociale – Anuntul a fost facut in urma cu putin timp

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a emis un comunicat de presă în care a subliniat necesitatea unei actualizări semnificative în sistemul de vouchere sociale din România. Această schimbare vine în urma creșterii venitului minim pentru a fi eligibil pentru vouchere sociale, care a fost majorat de la 1.700 de lei la 2.000 de lei.

Actualizări în sistemul de vouchere sociale
La un eveniment desfășurat la Alba Iulia, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat măsuri importante privind sistemul de vouchere sociale din România. Una dintre aceste măsuri este majorarea venitului minim pentru a fi eligibil pentru vouchere sociale. Această modificare are scopul de a adapta criteriile de eligibilitate la realitățile economice actuale.

Pentru a asigura eficiența și corectitudinea sistemului, este necesară și o actualizare a bazei de date a beneficiarilor. Aceasta va garanta că ajutorul financiar ajunge la cei cu adevărat nevoiași. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene estimează că aproximativ 2,5 milioane de români vor beneficia de vouchere sociale în acest an.

Vouchere sociale în 2024

Potrivit noilor informații oferite de Ministrul Adrian Câciu, voucherele sociale vor fi încărcate în 6 tranșe lunare, fiecare în valoare de 250 de lei, începând din luna aprilie.

Acestea pot fi utilizate pentru achiziționarea de alimente și mese calde, reprezentând o măsură directă de sprijin pentru familiile și persoanele aflate în dificultate.

Ministrul Adrian Câciu a adăugat că prima tranșă de vouchere va fi acordată la finalul lunii februarie, după adoptarea normelor. Tranșa din februarie va fi disponibilă după jumătatea lunii, iar eligibilitatea va fi reevaluată pentru toți cetățenii cu venituri până la 2.000 de lei.

Această actualizare a sistemului de vouchere sociale reprezintă un pas important în sprijinirea celor mai vulnerabile categorii sociale, oferindu-le acces la resursele necesare pentru a acoperi nevoile de bază.

Pentru mai multe informații și detalii suplimentare, vă rugăm să accesați site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene are ca obiectiv principal gestionarea fondurilor europene destinate dezvoltării infrastructurii și îmbunătățirii calității vieții cetățenilor români.

Prin intermediul diferitelor programe și măsuri, ministerul sprijină dezvoltarea economică și socială a României, asigurând accesul la resurse financiare pentru diverse domenii, precum infrastructura de transport, educația, sănătatea și mediu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.