Dental Alliance
December 11, 2023

CURSURI DE SECURITATE CIBERNETICĂ PENTRU ELEVI ȘI ADULȚI

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Internetul este una dintre tehnologiile cele mai provocatoare la nivel mondial, fiind  o extraordinară fereastră a lumii digitale, în special pentru comunicarea la nivel social dar și pentru a facilita diverse componente ale vieții cotidiene. Accesul ușor în mediul online reprezintă deopotrivă deschiderea spre un noian de vulnerabilități, expunând utilizatorul la un spectru de amenințări, de o noutate fără precedent.

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația Română a Băncilor (ARB) și Ascendia (o companie specializată în dezvoltarea de soluții e-learning), lansează în cadrul Proiectului național #Siguranță Online, șase cursuri de e-larning, disponibile gratuit pentru copii și adulți, scopul fiind creșterea gradului de înțelegere ș gestionare adecvată a riscurilor de utilizare a internetului.

Noua campaniei își propune informarea adulților și a copiilor prin diseminarea gratuită a cursurilor de securitate cibernetică. Obiectivul este ca fiecare membru al comunității să devină mai conștient de riscurile on line   dar și să dobândească instrumente și cunoștințe necesare pentru a naviga în siguranță pe internet.

Partenerii campaniei au dezvoltat atât cursuri esențiale pentru elevi cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani cât și cursuri destinate profesorilor, părinților precum și altor persoane preocupate de înțelegerea și gestionarea amenințărilor din mediul on line pentru a beneficia de toate avantajele tehnologiei, fără riscurile asociate.

Persoanele interesate de cursurile e-learning sunt invitate să se înscrie pentru a le accesa, completând formularul de înscriere disponibil la link-ul https://formare.elearning.ro/register iar cursurile pot fi parcurse până pe data de 15 decembrie 2023 după logarea în platforma https://formare.elearning.ro/ .

Într-o lume în care tehnologia si internetul sunt prezente în fiecare zi în viața noastră, siguranța online este necesară, iar educația timpurie și permanentă oferă protecția necesară împotriva pericolelor de pe internet.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap