Inspectoratul Școlar al Județului Neamț a afișat pe site rezultatele obținute de candidații  înscriși la concursul de ocupare a posturilor de directori și directori adjuncți, organizat luni, 17 iulie, la Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamț. Dintre cei 78 de candidați prezenți la lucrarea scrisă, au fost respinși cinci. Cap de listă rămâne fără discuție, preotul Cojan Dan Ovidiu, director la Liceul Teologic Ortodox ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” Neamț, unitatea liceală vocațională, în care ecoul scandalului legat de sinuciderea din dragoste, anul trecut, a seminaristului Marius Săndulache, nu s-a stins încă. Preotul director a obținut doar 30 de puncte, media cea mai mică din concurs. Și ex-primarul Mihai Eugen a fost respins la proba scrisă, din cauza faptului că nu a obținut la lucrarea scrisă decît 32,5 puncte. Respins a fost declarat și profesorul Vîntu V. Dan de la Școala Oniceni.

Testul sistem grilă a conținut 40 de itemi, din care 19 referitori la legislația școlară sau la citate celebre despre aceasta, lucru criticat de unii experți în management educațional.

Am selectat pentru voi numele celor 23 de candidați din Roman și Zona Metropolitană, declarați admiși în urma probei scrise.

Vom începe analiza acestor rezultate cu profesoara Maria Campău, în prezent director adjunct cu delegație al Școlii Vasile Alecsandri Roman, care a fost ”campionă” în depunerea dosarului, pentru nu mai puțin de cinci posturi pentru ocuparea funcției de director sau director adjunct la Liceul Tehnologic Nisiporești, unde a obținut 36,25 puncte. Și în cazul Școlii Gimnaziale Sergiu Celibidache, unde a depus dosar pentru postul de director plin, candidata  a obținut tot 36,25 puncte.

Același punctaj l-a obținut și pentru postul de director plin și director adjunct la Școala Gimnazială Nr. 1 Pildești, comuna Cordun. Maria Campău a candidat și pentru postul de director adjunct la Școala Gimnazială Vasile Alecsandri, post pe care-l deține și în prezent, în regim de interimat, după ce anul trecut a pierdut ”la mustață” în fața Roxanei Ciuștea, directorul plin al acestei școli.

Și profesoara Gheorghiță Magdalena, ex-director al Clubului Copiilor Roman, a candidat pentru mai multe posturi de director. În urma desfășurării probei scrise aceasta a reușit să fie declarată admisă pentru Liceul Tehnologic Agricol Ion Ionescu de la Brad, Horia unde a obținut 42,5 puncte, la fel ca și pentru postul de director al Școlii Trifești, unde a luat tot 42,5 puncte. Ea va trebui să se lupte pentru postul de la Liceul Horia cu Luca Magdalena care a obținut 45 puncte, cu Samson Gabriela, actual director interimar, care a luat 45 de puncte.

Și Maftei Maria, ex-directorul Liceului Agricol Ion Ionescu de la Brad, care a pierdut anul trecut concursul, a obținut anul acesta 41,25 puncte.

Un  punctaj de invidiat, cel mai mare din tot concursul, a obținut profesorul Constantin Lupușoru, director interimar la Liceul cu Program Sportiv Roman, suficent pentru a obține postul dacă și el va trece de celelalte două probe: interviu și C.V. Preotul actor, Alexandru Lezeu, care a candidat pentru postul de director adjunct al Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu Roman, post pe care-l deține și în prezent cu delegație, a reușit să obțină la proba scrisă 40 de puncte, care-i pot asigura definitivarea pe post, în condițiile în care trece și el de celelalte două probe amintite.

Și profesoara Lucica Prăjescu, director adjunct interimar al Școlii Alexandru Ioan Cuza Roman, a obținut anul acesta, la proba scrisă, 41,25 puncte.

O altă școală cu mai mulți candidați este și Școala Nr. 1 Pildești, comuna Cordun, unde profesoara Ana Maria Dumitru, consilier local PSD, cea care a ratat examenul de anul trecut, a reuși anul acesta să treacă de proba scrisă cu 35 de puncte. Aceasta este în competiție strînsă cu ”campioana” Maria Campău, care are 36,25 puncte la același post.

Pentru funcția de director adjunct al Școlii Carmen Sylva Horia, a obținut 41,25 puncte profesoara Ciuștea Mirela Elena.

Directorul interimar al Colegiului ”Danubiana”, Leonard Văcaru, cel care, probabil a reușit  să treacă peste problemele grave de sănătate din  cauza infarctului suferit anul trecut, s-a mobilizat și anul acesta a obținut 35 de puncte la proba scrisă, suficient pentru a se titulariza pe funcție, ținând cont de faptul că nu va avea probleme nici la CV și nici la interviu.

Agape Ana Maria de la Școala Dulcești a obținut, la proba scrisă, 40 de  puncte. Angela Cârlescu, candidat pentru conducerea Școlii Stănița a trecut peste proba scrisă obținând 35,00 de puncte. Figură frumoasă a făcut și profesoara Cozma Minodora, de la Școala Bâra, care a obținut 38,75 puncte. Gheorghe Curpăn, ”director de-o viață” la Școala Buruenești, s-a mobilizat anul acesta și a scos 42,5 puncte, suficiente pentru a deține postul până la ieșirea la pensie, respectiv la sfârșitul mandatului. Și nora sa, Curpăn Angela, candidată pentru postul de director al Școlii Tămășeni, respinsă anul trecut, a reușit ca anul acesta să obțină 40 de puncte.

Cârlescu Angela de la Școala Stănița a acumulat  la teză 35,00 de puncte, ea fiind obligată să se lupte în etapa interviu/CV cu Mirela Ichim, care are un punctaj mai mare de 41,25.

Lazăr Gheorghe, de la Școala Bălușești, comuna Icușești a luat la proba scrisă 37,5 puncte. Maxim Gabriela, director interimar la Școala Văleni, cea care a pierdut  anul trecut concursul, a obținut anul acesta la proba scrisă  38,75 puncte.

Murariu Maria, de la Școala Bozieni a obținut 38,75 puncte. Socea Daniela de la Școala Poienari a luat 37,5 puncte, fiind admisă. Tamba Mihai Claudiu de la Școala Făurei a acumulat 41,25 puncte.

Pentru cei nemulțumiți, contestațiile vor putea fi depuse în 48 de ore de la derularea ultimei probe din concurs. Acestea vor fi soluționate în termen de două zile lucrătoare, de la înregistrarea acestora, dar nu mai târziu de 2 august. Între 19-31 iulie va avea loc proba orală, respectiv interviul și evaluarea C/V-ului, după un grafic are va fi anunțat în cursul zilei  de marți, 18 iulie 2017. (Flora ORDEAN)