Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

George Lazăr, președinte PNL Neamț: „Partidul Național Liberal rămâne un partener fidel al mediului de afaceri.”

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Liberalii NU susțin suprataxarea mediului de afaceri, o măsură care nu ar face decât să producă un efect invers, care va afecta stabilitatea economică a României. Ceea ce cere PSD în acest moment nu poate fi luat în considerare de nicio persoană care înțelege cum funcționează economia și care ar fi impactul suprataxării mediului de afaceri. Este o opinie unanimă faptul că suprataxarea antreprenorilor este un răspuns iresponsabil, pripit și lipsit de fairplay la problemele pe care Guvernul le întâmpină în acest moment.

În contextul discuțiilor recente la nivel guvernamental în ceea ce privește acoperirea pierderilor din bugetul de stat, Partidul Național Liberal s-a exprimat cu claritate și hotărâre că singura modalitate acceptabilă pentru echilibrarea bugetară este reducerea cheltuielilor statului și în niciun caz împovărarea mediului privat.

Așa cum am spus de multe ori și până acum, mediul privat este motorul activ al economiei. Mediul de afaceri nu numai că sprijină dezvoltarea economică locală, prin investiții și locuri de muncă, dar aduce un aport financiar substanțial la bugetul statului și trebuie să ținem cont de aceste aspecte. Primele victime ale suprataxării ar fi firmele mici și mijlocii, ceea ce înseamnă că întâi va fi lovit capitalul românesc. Noi, liberalii, ne-am asumat responsabilitatea de a sprijini antreprenorii și afacerile locale pentru că am înțeles, de la bun început, că economia românească are nevoie de mediul privat.

În județul Neamț, am fost întotdeauna aproape de oamenii de afaceri locali, am sprijinit și o voi face în continuare, business-urile locale, investițiile și activitatea privată, care și-a adus aportul semnificativ la dezvoltarea comunității noastre. Am găsit în antreprenori parteneri serioși, oameni care au investit în Neamț și au dezvoltat adevărate afaceri de succes, care ne-au pus pe harta economică a țării. Este normal ca în astfel de momente să îi sprijinim la rândul nostru și să nu uităm importanța unui mediu privat prosper pentru un stat dezvoltat economic.

În Neamț, sunt în total 18.714 întreprinderi mici active și 180 întreprinderi mijlocii, dintre care 9.814 firme mici în zona Piatra Neamț, 4.468 în zona Roman, 2.713 în zona Tîrgu Neamț și 1.719 în zona Bicaz. Îi cunosc pe acești oameni, le cunosc munca, investițiile și eforturile pe care le-au depus pentru a-și dezvolta afacerile aici, în județul nostru. Un mediu antreprenorial facil are nevoie, întâi de toate, de predictibilitate și suport din partea guvernanților. Nu putem accepta acest set de măsuri care, la nivelul județului Neamț, ar avea un efect distructiv din punct de vedere economic. Întotdeuna am vorbit despre importanța susținerii afacerilor locale, despre parteneriatul strâns pe care noi, liberalii, îl avem cu antreprenorii și reprezentanții mediului de afaceri, iar acest lucru ne face să respingem cu tărie orice încercare de taxare suplimentară a acestora, în condițiile în care rolul nostru este acela de a sprijini și nu de a împovăra privatul.

Sunt convins că în urma unor discuții serioase și responsabile, coaliția de guvernare va proceda corect și chibzuit, luând cele mai bune decizii pentru economia din România. Situația bugetară însă nu trebuie să afecteze în niciun fel activitatea mediului privat și, implicit, o categorie de oameni care produc capital, locuri de muncă, fac investiții valoroase și sprijină dezvoltarea locală și regională a României.

Partidul Național Liberal este și rămâne un partener fidel și asumat al mediului de afaceri și respinge cu hotărâre măsurile de suprataxare aduse în discuție de către guvernul Ciolacu!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.