PSD Roman

September 24, 2020

Grup de turiști salvat azi noapte de Salvamont Neamț, de pe masivul Ceahlău

Interventia din seara zilei de 08 iunie s-a finalizat dupa ora 01 cand atat victima care suferise un traumatism de membru inferior cat si ceilalti turisti din grup au fost coborati in Statiunea Durau. Grupul a coborat de la Vf Toaca spre Cascada Duruitoarea si desi au plecat in jurul orei 17 proasta gestionare a unui incident care putea fi rezolvat pe lumina a degenerat intr-o operatiune de salvare de noapte cu toate problemele si riscurile caracteristice ei.

Grupul din Satul Mare si Ungaria au fost surprinsi de ploaie intr-o zona dificila intre Polita Arinis si cascada, unde victijma a suferit probabil initial doar o entorsa . Fara sa cunoasca traseul au crezut ca fiind un grup mai numeros pot ajuta victima sa coboare fara interventia echipei salvamont.

Au facut cinci ore pana la cascada si inca o ora pana la Jgheabul lui Trifan unde afectiunea s-a agravat cu ruperea unor ligamente si de unde in jurul orei 23 .20 au sunat la 112 solicitand interventia echipei salvamont. Desi erau bine echipati nu aveau lanterne si se bazau pe lumina de la telefoanele mobile.

PNL Roman

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.