Primul caz de elev pozitiv cu COVID-19 la un Liceu cu Program Sportiv

Primul caz de elev pozitiv cu COVID-19 la Liceul cu Program Sportiv Iași! Astăzi a fost confirmat pozitiv primul caz de elev confirmat cu coronavirus după ce au fost reluate cursurile.

Copilul este elev în clasa a VIII-a, el a contactat virusul de la bunica lui. Aceasta a fost prima dată testată negativ. Al doilea test al femeii a fost pozitiv.

Mai grav este faptul că băiatul a fost două zile la școală și a intrat în contact cu alți colegi.

 

UPDATE:  ” Un elev din clasa a VIII-a de la Liceul cu Program Sportiv din Iași a fost diagnosticat cu Covid 19, vineri seara, împreună cu părinții lui. Acest elev a participat la activitățile de pregătire organizate în unitatea de învățământ pe parcursul săptămânii trecute, alături de alți 10 colegi. Elevul diagnosticat a fost înregistrat, la controlul epidemiologic din zilele de pregătire cu 36,3 grade și a depus declarația conform căreia nu are în familie cazuri de Covid. Prin decizia DSP, elevii de clasa a VIII-a și profesorii cu care aceștia au lucrat sunt sub supraveghere medicală, în izolare la domiciliu. Pe parcursul zilei de luni, 8 iunie, o firmă specializată a realizat decontaminarea tuturor spațiilor, astfel încât, prin decizia DSP, astăzi, au revenit în școală pentru activitățile specifice de pregătire, exclusiv elevii de clasa a XII-a și profesorii lor. ISJ Iași, în colaborare cu DSP, urmărește evoluția cazului și luarea măsurilor impuse de actualul context epidemiologic.”

UPDATE: ISJ Iaşi aşteaptă toate informările ofciale din partea Liceului cu Program Sportiv din Iaşi pentru a oferi o poziţie completă vis-a-vis de elev şi întreaga situaţie

 

„Este vorba despre un elev aflat în clasa a VII-a la LPS Iași. La unitatea de învățământ a făcut DSP Iași o anchetă epidemiologică. Grav este faptul că, timp de două zile, acest elev a intrat în contact cu elevi și profesori. Este ciudat și mă miră faptul că, deși foarte probabil și Minsterul Eduvcației naționale și Ministerul Sănătății au aflat de acest caz, nu au trimis nicio informare publică“, a declarat președintele USLIP Iași, prof. Laviniu Lăcustă.

bzi

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.