Dental Alliance

July 23, 2024

În curând RMN la Spitalul Municipal de Urgență Roman!

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Proiectul de extindere și modernizare a Ambulatoriului Spitalului Municipal de Urgență Roman a ajuns într-un stadiu avansat, punând la dispoziția comunității romascane facilități medicale de ultimă generație. Prin investiții semnificative, acest proiect urmărește să îmbunătățească infrastructura medicală din zonă, asigurând accesul pacienților la tehnologii avansate și servicii de diagnostic de calitate superioară.

În prezent, se desfășoară lucrări la construcția clădirii care va adăposti noul centru medical, formată din demisol și parter. De asemenea, Laboratorul de Radiologie, deja existent, beneficiază de procesul de reabilitare pentru a îndeplini cele mai exigente standarde de calitate și siguranță. Acest efort combinat de extindere și modernizare va avea un impact semnificativ asupra capacității de diagnostic și tratament a Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Unul dintre aspectele remarcabile ale proiectului este dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală cu echipamente de vârf, care vor oferi servicii de diagnostic avansate. Printre acestea se numără un aparat de rezonanță magnetică nucleară (RMN), un computer tomograf (CT) și un aparat Röntgen. Aceste tehnologii de ultimă generație vor permite medicilor să efectueze investigații precise și detaliate, ajutând astfel la diagnosticarea și tratamentul pacienților într-un mod mai eficient și precis.

Proiectul are o valoare totală de peste 16 milioane de lei și este finanțat cu fonduri europene din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), precum și cu contribuția Primăriei Municipiului Roman, în calitate de unitate administrativ-teritorială. Această colaborare între autoritățile locale și fondurile europene demonstrează angajamentul comun de a îmbunătăți serviciile medicale pentru comunitatea locală.

Una dintre cele mai așteptate schimbări este introducerea investigațiilor prin rezonanță magnetică nucleară (RMN) în portofoliul de servicii medicale oferite în Roman. Această tehnologie avansată va oferi o imagine detaliată și non-invazivă a structurilor interne ale corpului, fiind esențială în diagnosticarea unor afecțiuni complexe.

Edificarea noului centru imagistic în incinta Spitalului Municipal de Urgență Roman reprezintă un pas semnificativ pe plan local privind dezvoltarea infrastructurii medicale din sistemul sanitar de stat. Disponibilitatea unui RMN în spitalul local va reduce necesitatea deplasării pacienților la distanțe mari pentru investigații medicale de acest tip, facilitând astfel accesul la servicii medicale de calitate.

Cu finalizarea acestui proiect programată pentru anul 2024, comunitatea din Roman va avea la dispoziție facilități medicale de top, oferindu-le pacienților șansa de a beneficia de servicii de diagnostic și tratament mai precise și mai eficiente. Extinderea și modernizarea Ambulatoriului Spitalului Municipal de Urgență Roman reprezintă un exemplu concret de investiție în îmbunătățirea infrastructurii medicale, cu impact pozitiv asupra sănătății și bunăstării locuitorilor orașului și a regiunii înconjurătoare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.