Dental Alliance

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, de opt ani în demnitatea de arhiepiscop

0
YRY Residence

Astăzi, 16 decembrie 2022 se împlinesc opt ani de când Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a fost ales de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în demnitatea de arhiepiscop al Romanului și Bacăului.

În ședința de lucru a Sfântului Sinod din data de 16 decembrie 2014, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a fost ales prin vot secret în scaunul vacant de Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, fiind al 77-lea ierarh al acestei istorice Eparhii. Astfel, Înaltpreasfinția Sa devenea primul arhiepiscop ales al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, de la ridicarea ei la rangul de episcopie la cel de arhiepiscopie.

Întronizarea Înaltpreasfinției Sale a avut loc la data de 4 ianuarie 2015 în Catedrala arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman.

Întru mulți ani, Înaltpreasfințite Părinte Ioachim!

Sursa eprb.ro

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap