San Marco Roman
Wed. Jul 17th, 2019

ÎNCĂ UN MOTIV DE CEARTĂ ÎNTRE ENORIAȘI: LA SFINȚIRE, CU LIMUZINĂ DAIMLER!

Ieri, 17 iunie, a avut loc, în comuna Baia, sfințirea Bisericii “Sfânta Cuvioasa Parascheva”, eveniment îndelung așteptat de locuitorii comunei.

La această sfințire a participat, cum era de așteptat, și IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacaului, alături de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și PS Damaschin Dorneanul, Episop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Sute de credincioși au participat la slujba de sfințire a acestui lăcaș de cult, după cum apare în fotografiile publicate pe situl epr.ro. (situl Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului)

Ce nu apare pe acest site este modul în care înalții ierarhi își fac intrarea în comuna Baia, prima capitală a Moldovei. Din video-ul postat pe facebook se vede cum aceștia coboară dintr-o elegantă limuzina Daimler DS420. Ca să nu pornim discuții inutile, această limuzină nu aparține nici unuia dintre ei, ci este închiriată, de undeva din Fălticeni.

După câteva telefoane date, am aflat că această mașină se poate închiria cu 500 de lei/oră, în zona Sucevei și cu 700 de lei/oră în alte zone, cu specificația că mașina va fi transportată pe platformă, până la eveniment.

Evident, apariția acestei mașini a pornit discutii pro și contra pe rețelele de socializare. Unii consideră ca totuși, luxul este mult prea vizibil pentru preoți, în timp ce alții consideră că este absolut normal ca oameni de rangul acesta să nu meargă cu Trabantul, sau pe jos. A treia categorie de oameni consideră, pur și simplu, că nu e treaba lor să judece și că preoții au dreptate oricând.

Noi considerăm că mulți dintre toți acești oameni nu vor ajunge nici măcar să facă fotografii alături de această mașina, nici vorbă să o conducă sau să călătorească cu ea.

Ținând cont că un eveniment de genul celui din Baia se poate întinde pe câteva ore, am făcut un calcul simplu. Dacă mașina a stat la dispoziția înalților prelați timp de 5-7 ore, firma care a închiriat-o (presupunând că nu a făcut acest lucru pro-bono) a încasat undeva între 2.500 și 3.500 de lei. Asta pentru 13km de deplasare, de la Fălticeni, unde se află mașina, până la Baia și înapoi. (sursă foto: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului; sursa video: facebook.com)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.