Dental Alliance
April 2, 2023

Incendiu apartament în municipiul Roman, cauza probabilă, fumatul

YRY Residence

Depozit Legume-Fructe

Prin apel la 112, la ora 15:53, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un apartament situat într-un bloc de locuințe, pe strada Gloriei în municipiul Roman. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta în balconul unui apartament situat la al treilea etaj, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință.
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. De asemenea s-a acționat și pentru evacuarea fumului din apartament.
Au ars bunurile materiale depozitate în balcon (obiecte de mobilier, materiale textile, alimente etc) și s-a degradat tâmplăria din pvc de la fereastra și ușa camerei ce făcea legatura cu balconul.
Cauza probabilă de producere a incendiul a fost fumatul.
Nu au fost persoane evacuate și nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

RECOMANDĂRI
Pentru a evita producerea unor evenimente nedorite, pompierii recomandă:

– dacă fumați într-o încăpere, folosiți o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor și să fie confecţionată dintr-un material ce nu ia foc. Puteți pune în scrumieră puţină apă, care va favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;

– dacă vă întindeți în pat sau în fotoliu pentru a vă odihni, nu aprindeţi ţigara. Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor sau pe orice alt material combustibil şi astfel poate lua foc întreaga locuinţă;

– stingeți țigara în scrumieră, niciodată în coşul de gunoi;

– nu lăsaţi scrumul sau ţigara să ardă în scrumieră;

– nu aruncați restul de țigară decât după ce v-ați asigurat că e stins;

– nu aruncați mucurile de țigară pe jos în apropierea materialelor combustibile (în apropierea locuinței, a magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje sau a adăposturilor de animale, etc).

– dacă sunteți în autoturism și fumați, aveți grijă să nu aruncați restul de la țigară pe geam pentru că puteți incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap