Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

S-a stins din viață, una dintre marile personalități romașcane, academicianul RĂZVAN TEODORESCU

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

S-a stins din viață, una dintre marile personalități romașcane, academicianul RĂZVAN TEODORESCU, care apare cu amănunte, în recenta mea carte! Și-a petrecut copilăria pe meleagurile Romanului . Bunicul său patern a fost prefect de Roman, în perioada interbelică.

Tatăl său, Vasile Teodorescu, avocat, licențiat în drept , dar și în muzică, a fost constrâns să locuiască în Roman , cu ,, domiciliu forțat “, în perioada de început a comunismului! A fost la început, muncitor necalificat , apoi a lucrat la CASA DE CULTURĂ, din Roman, unde a predat lecții de pian și acordeon !

Fiiul lui , academicianul RĂZVAN TEODORESCU, spre care îndreaptăm azi un gând de pioșenie, o mare personalitate a culturii din România, vicepreședintele Academiei Romane , a primit titluri mari de-a lungul timpului, atât în țară , căt și din partea unor academii din lume.

Nu a uitat niciodata Romanul, ca dovadă acel serial de o importanță inestimabilă, ,, Pași prin Romanul de altădată “! Am avut onoarea, dar și bucuria de a-l cunoaște personal , să schimbăm și câteva gânduri, cu ocazia SIMPOZIONULUI DEDICAT EVANGHELIEI DE LA MĂNĂSTIREA NEAMȚ!

Întâmplarea face ca bunicii lui , să aibă moșie în satul BIRJOVENI, unde a fost bunicul meu preot , părintele CONSTANTIN CIOCAN ! BINEÎNȚELES , CĂ A FOST APROPIAT, DE FAMILIA ACADEMICIANUL ! Dețin fotografii, cu bunicul meu , și familia academicianului .

Aceste fotografii ale mele, i-au răscolit amintiri dragi din copilărie ! Noi romașcanii, trebuie să ne mândrim cu asemenea personalități! PIOS OMAGIU! DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN ÎMPĂRĂȚIA SA!

Cornelia Jora

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.