Dental Alliance
April 19, 2024

Încep lucrările în zona captării, în albia râului Moldova, pentru a putea fi rezolvată problema apei din Roman

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Data: 18 Noiembrie 2023
Prefectura Județului Neamț anunță că în după-amiaza zilei de 17 noiembrie 2023, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț s-a reunit pentru a aborda problemele legate de alimentarea cu apă în Municipiul Roman.
În urma discuțiilor, Comitetul a adoptat Hotărârea Nr. 29, care cuprinde măsuri necesare pentru rezolvarea imediată și eficientă a situației. Printre acestea se numără:
* Lansarea Lucrărilor de Urgență: Compania Județeană APA SERV va demara lucrările necesare din zona captării, în albia râului Moldova, conform acordului obținut de la Administrația Bazinală de Apă Siret. Aceste lucrări se vor desfășura în regim de urgență pentru a asigura alimentarea cu apă a puțurilor.
* Sprijin de la Serviciul de Gospodărire a Apelor: Serviciul va asista Compania Județeană APASERV SA cu resursele necesare pentru finalizarea lucrărilor.
* Implementarea Hotărârilor Anterioare: Se vor continua eforturile pentru îndeplinirea prevederilor Hotărârii CJSU Nr. 47 din 7 octombrie 2022, de către APASERV în colaborare cu Primăria Municipiului Roman.
* Studiu Hidrogeologic: Primăria Roman va elabora un studiu hidrogeologic actualizat pentru zona Pildești-Simionești, esențial pentru identificarea soluțiilor de remediere a problemelor ce țin de alimentarea cu apă și pentru solicitarea ulterioară a resurselor financiare necesare.
* Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț va disemina această hotărâre către toate autoritățile implicate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.