Dental Alliance
April 19, 2024

Incepand de astazi, Salvamont Neamt schimba indicatoarele de directionare de pe toate traseele turistice din Masivul Ceahlau

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Incepand de astazi si pana in jurul datei de 05 iulie , Salvamont Neamt schimba indicatoarele de directionare de pe toate traseele turistice din Masivul Ceahlau ,ceea ce necesita demontarea lor temporara. Pentru a evita probleme legate de orientare va rugam sa urmariti cu atentie marcajele instalate pe trunchiurile arborilor si sa contactati dispeceratul nostru daca aveti probleme de orientare. Aceasta operatiune era strict necesara datorita deteriorarii marcajeor existente . Parcul Național Ceahlău oferă o multitudine de oportunități pentru drumețiile cu caracter sportiv dar și pentru descoperirea frumoaselor peisaje. Pentru a ajunge pe platoul masivului Ceahlău, turiștii au la dispoziție 7 trasee montane, iar trei dintre acestea pleacă din zona Izvorul Muntelui.
Unul dintre cele mai frecventate trasee care străbate versantul estic al muntelui, dar și cel mai scurt traseu de aproximativ 3 ore şi jumătate pornește din apropierea Cabanei Izvorul Muntelui (797 m), trece prin Curmătura Lutu Roşu (1020 m) şi în final ajunge la Cabana Dochia (1750 m).
Alte două trasee care pleacă din zona Izvorul Muntelui trec prin Poiana Maicilor – Clăile lui Miron, considerat cel mai frumos traseu din cele trei, dar şi cel mai lung, iar al doilea are următorul parcurs: Stânca Dochiei (1185 m) – Jgheabul cu Hotar – Cabana Dochia (1750 m) – un traseu frumos cu peisaje deosebite asupra Vf. Toaca şi a lacului Izvorul Muntelui. Pe platoul Muntelui Ceahlau turiştii pot campa la cort sau se pot caza la Cabana Dochia.
Cele două vârfuri care domină masivul sunt vârful Ocolașul Mare (1907 m) și vârful Toaca (1900 m).
Ceahlăul, această „piatră nestemată” a Moldovei, cum l-a numit, încă de acum aproape trei veacuri, Dimitrie Cantemir în celebra sa scriere în limba latină „Descriptio Moldaviae” – 1716, tronează în mijlocul Carpaţilor Orientali, în vestul judeţului Neamţ, la întretăierea celor mai de seamă drumuri transcarpatice.

Sursa : facebook/salvamont neamt

viziteazaneamt.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.