Mon. Feb 18th, 2019

A început greva carburanţilor în România

Din cauza preţurilor din ce în ce mai mari afişate la pompă, o parte dintre şoferii români au decis să pună la cale o grevă a carburanţilor. Astfel, între 15 şi 30 iunie, aceştia au anunţat că nu vor mai alimenta de la staţiile benzinăriilor sau  vor plăti cu monezi cât mai mici.

Iată câteva dintre lucrurile pe care le reclamă şoferii care au pus bazele acestei revolte.

Strângem mai multe monede decât trebuie să plătim, aşteptăm să numere şi să primim şi rest. Fiecare care doreşte să facă acest lucru îl rog să îşi pună un afiş ,o foaie a4 pe maşină când e la pompă pe care să scrie ori „GREVA CARBURANŢILOR” ori „SCĂDEREA PREŢURILOR” ori alte mesaje care să ducă cu gândul la aceste lucruri. Nu are rost să blocăm drumuri. În oraşele în care sunt mai mulţi doritori sperăm să se organizeze şi unele proteste, scurte pentru a nu lua din timpul participanţilor foarte mult.

                                                                                           Petraru Ionuţ, organizator

Deşi le dau dreptate, mulţi şoferi neutri consideră că demersul nu are şanşe de reuşită. Ba mai mult, aceştia spun chiar că protestul va face lucrurile mai dificile pentru cei care vor să alimenteze rapid. Toate discuţiile au loc, evident, pe reţelele sociale.

Nu mi se pare normal să vină şi să plătească cu monede. Cel de la casă stă şi numără, pierde timp, şi ne face şi pe noi să pierdem timp aiurea. Dacă vrei să faci grevă, nu mai alimentezi deloc şi mergi cu autobuzul. Plăteşti bilet şi aia, încurajezi transportul în comun

                                                                                                        Andrei, internaut

Soluția este să nu mai alimentăm. Există mijloace de transport publice, bicicleta sau mersul pe jos. Folosiţi maşina doar în caz de urgenţe.

                                                                                                Epifan Daniel, internaut

Există şi internauţi care consideră că greva nu va avea efect din cauza numărului mic de participanţi, dar şi din cauza faptului că, după data de 30 iunie, şoferii participanţi vor alimenta, din nou, normal.

Dacă am fi uniţi altfel ar sta treaba, degeaba aici pe facebook toţi suntem de acord şi spunem că facem şi când vine timpul suntem 1, 2 sau 3 în fiecare oraş (poate şi spun asta cu indulgenţă)…ok …nu alimentăm de pe 15 pe 30. Şi după aia ce facem? Băgăm normal?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.