Tue. May 21st, 2019

Lansare de carte: “Purgatoriul nebunilor” la RomanArt Gallery

înRoman.ro și Roman Art Gallery vă invită vineri, 11 mai 2018, începând cu ora 17.00, la sediul Roman ArtGallery (bulevardul Roman Mușat, bl.20, parter) la evenimentul lansării de carte a a jurnalistei și scriitoarei Carmen Dumitrescu.

Purgatoriul nebunilor” este o excepțională satiră a vieții politice autohtone și cea mai recentă operă a lui Carmen Dumitrescu, autoarea semnând și cărțile „Secretul”, „Justițiarul” și „Avatar”.

Carmen Dumitrescu s-a născut la Bicaz, a făcut liceul la Piatra-Neamț și a plecat din Neamț odată cu începerea studiilor universitare. La scurt timp după ce a absolvit SNSPA s-a angajat ca jurnalist la o publicație locală din județul Teleorman. După câțiva ani a fondat Liber în Teleorman, un săptămânal care prezintă oamenilor din acel județ o realitate neconsmetizată, despre care puțini au avut curajul să vorbească.

Activitatea în slujba comunității a inspirat-o pe Carmen Dumitrescu să scrie și altceva în afară de anchete și reportaje. Iar talentul ei a fost recunoscut și apreciat de la prima carte, Secretul, lasată în 2014.

Textele lui Carmen Dumitrescu impun respect. Par mereu pregatite de lupta. Au unghii ascutite. Au colti si oase puternice. Au nervi si coloana vertebrala. Dincolo de regia scenica si intensitatea dialogala a unor momente, din scrisul lui Carmen Dumitrescu razbate in permanenta tensiunea unor confruntari mocnite si promisiunea unor rasturnari spectaculoase de situatie. Razbate forta si tenacitatea unui om cu care nu e bine sa te pui. Un om altcumva bantuit de indoieli si nedreptati provinciale, dar dispus oricand sa sacrifice totul pentru unica ei placere. Placerea de a scrie si de a zabovi prelung in fata imperialei coli de scris, in asteptarea acelui fosnet starnit de un gand sau de o neliniste trecatoare”, scria despre cărțile lui Carmen Dumitrescu regretatul profesor și jurnalist Sorin Preda, nepotul scriitorului Marin Preda.

Despre organizatori:

Încă de la înființare, înRoman.ro s-a remarcat în spațiul media pentru calitatea materialelor publicate și pentru perspectiva oferită cititorului, din dorința de a oferi o explicație cât mai completă și mai corectă asupra evenimentelor din jurul nostru, care ne influențează direct sau indirect.

RomanArt Gallery este un spațiu unde actele culturale de calitate găsesc cel mai prietenos mediu pentru a se desfășura în fața iubitorilor de frumos, fie că vorbim de pictură, sculptură, poezie, proză sau muzică. În luna martie, RomanArt Gallery a avut prima activitate internațională de amploare, participând la Firenze (Italia), la o expoziție de icoane, cu 20 de lucrări selectate în urma concursului „Din lumină.”

Persoane de contact pentru informații suplimentare:

Rodica Păduraru – 0724.052.341

Teodora Baciu – 0742.144.789

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.