Bugetele primăriilor au fost puternic afectate de majorările de salarii anunțate de Guvern, de la instalarea la putere a Guvernului PSD. Impactul majorării salariului minim pe economie, de la 1.250 lei, în 2016, la 1.450 lei în 2017, se traduce prin afectarea bugetului de investiții al Romanului, cu 65 miliarde lei vechi.

Edilul șef se întreabă ce se va întîmpla cu majoritatea administrațiilor publice locale, dacă un municipiu de talia Romanului se confruntă cu astfel de probleme, în condițiile în care există unități administrativ-teritoriale cu venituri proprii mai mici decât fondul de salarii.

În Primăria Roman lucrează 350 de salariați, la care se adaugă angajații CSM, ai Direcției Admnistrația Piețelor și Oboarelor și Direcției de Asistență Socială. Începând cu data de 1 februarie 2017 cuantumul brut al salariilor din cadrul aparatului de specialitate al primarului și serviciilor subordonate fără personalitate juridică s-a majorat cu 20%, față de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017. Rămâne de văzut ce se va întâmpla după aplicarea legii de aprobare a Ordonanței de Guvern prin care indemnizațiile consilierilor locali și județeni, primarilor și viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene se vor majora cu 30%, lege adoptată deja de Camera Deputaților cu 212 voturi ”pentru”, 33 de voturi ”împotrivă” și 8 abțineri. Camera Deputaților este for decizional. Legea urmează să ajungă la promulgare la președintele Klaus Iohanis care ar putea-o retrimte la Parlament.