Dental Alliance
December 9, 2023

Mai multe necazuri pentru fostul polițist Iulian Cloșcă aflat la închisoare. Cum a pierdut și 400.000 de lei?

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Fostul comisar de poliție Ioan Iulian Cloșcă se confruntă cu una dintre cele mai negre perioade de timp din viața sa, după ce a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru luare de mită. Condamnarea a fost primită în urma acuzațiilor că ar fi primit un ceas inteligent de la patronul unei firme de taxi din Roman, după ce l-ar fi șicanat. Deși pedeapsa pare disproporționată, magistrații au susținut că Iulian Cloșcă a împiedicat aflarea adevărului și a încercat să influențeze martorii din aceeași cauză. În plus, fostul polițist a avut parte de o pagubă enormă, de 400.000 de lei, după ce o fermă din zona Roman a fost distrusă într-un incendiu.

În ciuda faptului că cercetările și procesul au demonstrat că incendiul a fost provocat în mod neintenționat de către un localnic, Iulian Cloșcă a încercat să combată această ipoteză și să demonstreze că nu acesta este adevăratul vinovat, ci că ar fi fost vorba de o acțiune intenționată menită să-i provoace pierderi. A încercat să arate în fața instanței că în zona unde a avut loc dezastrul au fost descoperite urme de cauciucuri, iar incendiul ar fi pornit din alt punct decât cel stabilit ulterior prin anchetă și procesul penal. Cu toate acestea, magistrații de la Judecătoria Roman au găsit că fumătorul neglijent este vinovatul.

În urma procesului, Iulian Cloșcă a fost obligat să plătească o amendă penală de 1.800 de lei pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă, în timp ce localnicul care a provocat incendiul a fost găsit vinovat și obligat să plătească prejudiciul cauzat prin infracțiune, în valoare de 400.000 lei. Deși decizia a fost atacată de Cloșcă, acesta fiind convins că altcineva ar fi autorul incendiului și că de fapt ar fi vorba de distrugere intenționată și nu din culpă, acțiunea lui a fost respinsă de Curtea de Apel Bacău pe 2 martie 2023.

Cum făptașul are o condiție modestă, este foarte puțin probabil ca Iulian Cloșcă să obțină de la acesta banii despre care judecătorii au stabilit că-i datorează.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap