Dental Alliance

Comisarul Iulian Cloșcă, 4 ani de închisoare cu executare

1
YRY Residence

Curtea de Apel Bacău s-a pronunțat definitiv astăzi 9 ianuarie în dosarul în care comisarul Ioan Iulian Cloșcă a fost trimis în judecată pentru luare de mită.  Inițial polițistul a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare, sentința fiind atacată atât de polițist, cât și de procurorii DNA. Curtea a admis apelul anchetatorilor, iar pe 9 ianuarie 2023 a majorat pedeapsa cu un an și a eliminat beneficiul suspendării sub supraveghere, astfel că a rezultat o sancțiune de 4 ani de închisoare cu executare. Sentința este definitivă.

Sentința primei instanțe, Tribunalul Neamț, a fost pronunțată pe 13 septembrie 2021, dată la care magistrații au aplicat o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru care au dispus suspendarea sub supraveghere pe o perioadă de 4 ani. Judecătorii i-au interzis, printre altele, dreptul de a fi polițist în următorii 3 ani.

Majorează cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului Cloşcă Ioan-Iulian, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (…) de la 3 (trei) ani închisoare la 4 (patru) ani închisoare. Înlătură dispoziţiile art. 91 Cod penal şi art. 93 Cod penal, privind suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, inculpatul Cloşcă Ioan-Iulian urmând a executa efectiv pedeapsa principală de 4 (patru) ani închisoare. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate, ce nu sunt contrare prezentei decizii“, conform Curții de Apel Bacău.

 

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

1 thought on “Comisarul Iulian Cloșcă, 4 ani de închisoare cu executare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap