Metoda Accidentul, cat pe ce sa mai faca o victima!

Metoda Accidentul, cat pe ce sa mai faca o victima!
Advertisement

30.000 de lei. Atatia i-au fost ceruti unei femei din Moldoveni, pentru ca “fratele” ei sa scape de problemele provocate de un “accident” in care, chipurile, fusese implicat. Din nefericire pentru infractori – un barbat si o femeie, persoana a avut prezenta de spirit sa sune imediat la Politie si sa anunte tentativa de inselaciune.

”Ca urmare a sesizării, o echipă operativă din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Români s-a deplasat în zonă, fiind identificate pe raza localității Moldoveni două persoane suspecte. S-a procedat la legitimarea acestora, un bărbat de 34 de ani, din Dumbrava Roșie și o tânără de 26 de ani, din Piatra Neamț, care se deplasau cu un autoturism condus de bărbat.

Polițiștii au preluat persoanele pentru continuarea cercetărilor, existând suspiciunea rezonabilă că acestea urmau să preia banii de la persoana vătămată. Cercetările sunt continuate pentru tentativa de săvârșirea a infracțiunii de înșelăciune prin metoda Accidentul și în vederea stabilirii întregii activități infracționale a acestora” a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. 

Va reamintim ca metoda ”Accidentul” functioneaza prin anuntarea, telefonic, a victimei că o rudă apropiată a săvârșit un accident grav și că, pentru a scăpa de pușcărie, trebuie să achite familiei victimei o anumită sumă drept despăgubiri. Pentru a evita pe viitor astfel de întâmplări nefericite, Inspectoratul Județean de Poliție Neamț  intenționează și încheierea unui protocol de colaborare cu Poșta Română, prin care să fie distribuiți, mai ales în mediul rural, fluturași cu sfaturi de la polițiști către populație.

Nu dati urmare cererilor telefonice, in aceste cazuri! In caz de accident, mai ales atat de grav – cum pare sa fie cel anuntat telefonic, NU EXISTA plata a despagubirilor! Acestea apar DOAR IN URMA UNOR HOTARARI JUDECATORESTI, sau prin intermediul societatilor de asigurari.

Loading...

ADA Grup
Scan Expert Roman
Saratoga
Birou Parlamentar Alexandru Rotaru
Birou Senatorial Dan Manoliu
Oferta Revelion Bradu
Grupul de firme Contjur
Statiunea de Cercetare Dezvoltare Agricola Secuieni
Ziarul de Roman
Ziar al Asociatiei Pleiade 2012 Roman

Categories