Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

Ministru Secretar de Stat Bogdan Dumea: Împreună pentru un internet mai bun!

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Sub acest slogan marcăm astăzi, în peste 180 de țări, #Ziua #Siguranței pe #Internet. De la provocările privind diminuarea hărțuirii cibernetice, îndeosebi pe rețelele sociale și până la protejarea identității digitale, astăzi trebuie să creștem gradul de conștientizare cu privire la problemele online emergente, iar preocupările actuale trebuie să vizeze utilizarea internetului și a tehnologiei cu responsabilitate, în special de către copii și adolescenți
Dragi copii, iată câteva sfaturi care vă pot fi utile pentru a utiliza corect internetul:
✅ parolele pe care le stabiliți sunt confidențiale; le puteți nota pe o hârtie sau agendă și păstra într-un loc sigur. Nu le împărtășiți cu alte persoane.
✅ adoptați o atitudine pozitivă cu ceilalți oameni de pe internet, nu vă purtați urât; discutați cu părinții sau cineva apropiat dacă observați ceva diferit în activitatea din mediul online.
✅ nu spuneți adresa de acasă, a școlii sau alte date personale unor străini și nu oferiți fotografii cu voi sau cu familia unor persoane pe care nu le cunoașteți;
✅ internetul este un mediu bun, dar nu toate lucrurile pe care le citiți sau vedeți sunt adevărate;
Indiferent de rolul nostru fie ca decidenți politici, părinți, profesori, tineri dornici de cunoaștere, reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale sau ai mediului de afaceri, vă îndemn la responsabilitate.
Toată lumea are un rol important de jucat în crearea și menținerea unei lumi online mai bune.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.