Dental Alliance

June 16, 2024

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a inspectat proiectele majore de investiții în orașul nostru astăzi.

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Astăzi, am primit vizita Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – domnul Adrian Veștea, care a evaluat la fața locului stadiul lucrărilor la o serie de obiective de investiții extrem de importante pentru dezvoltarea orașului nostru. Alături de domnul ministru, ne-au însoțit președintele PNL Neamț, domnul George Lazăr, domnul deputat Laurentiu Dan Leoreanu și domnul senator Eugen Țapu Nazare.
🏟️Unul dintre proiectele-cheie pe care am dorit să le prezint în cadrul acestei vizite a fost reamenajarea Stadionului Moldova. Prin finanțarea guvernamentală oferită de Compania Națională de Investiții (CNI), am elaborat un proiect de amenajare a unei baze sportive multifuncționale. Acesta va extinde funcționalitatea actualului teren de fotbal și tribunele aferente, oferind astfel o gamă variată de activități sportive pentru toți romașcanii. Printre facilitățile propuse se numără terenuri pentru tenis, baschet, minifotbal, padel sau panouri de escaladă. Proiectul va reprezenta o oportunitate deosebită pentru tinerii și familiile noastre de a se bucura de activități sportive variate într-un mediu modern și bine echipat.
💧De asemenea, am avut ocazia să discutăm despre proiectul de reabilitare a rezervorului de apă de 5.000 de metri cub din zona stației de repompare a apei, în apropierea Gării Roman. Acest proiect este finanțat cu fonduri guvernamentale prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și are o importanță deosebită pentru îmbunătățirea sistemului de alimentare cu apă al orașului nostru. Prin această investiție, vom contribui la reducerea problemelor din sistemul de furnizare a apei, asigurând o aprovizionare mai eficientă și mai fiabilă pentru comunitatea noastră.
Totodată, i-am prezenta domnului ministru și celelalte proiecte esențiale pentru dezvoltarea municipiului Roman:
🔹Creșa cu o capacitate de 110 locuri, a cărei construcție a demarat în zona Renașterii;
🔹Baza sportivă tip I, pentru care a fost dat ordinul de începere pe strada Islazului;
🔹Stația de sterilizare de la Spitalul Municipal de Urgență Roman, care se află în etapa finală de implementare;
🔹Artera Roman – Est, pentru care s-a semnat recent contractul de finanțare;
În plus, în municipiul Roman sunt implementate alte două proiecte semnificative:
🔸Reconstrucția Spitalului „Precista Mare”, un proiect deosebit de important, cu beneficiar Arhiepiscopia Romanului și Bacăului;
🔸Reabilitarea Casei „Sergiu Celibidache”, un proiect în cooperare cu Consiliul Județean Neamț.
🤝Aceste inițiative sunt pilonii dezvoltării noastre, contribuind la creșterea calității vieții și la consolidarea infrastructurii orașului. Avem sprijinul domnului ministru pentru a face orașul nostru un loc mai bun, mai modern și mai atractiv pentru toți locuitorii săi, iar acest lucru nu poate decât să mă bucure.
📈Vă asigur că voi continua să depun toate eforturile pentru a aduce mai multe proiecte și investiții în municipiul Roman și pentru a îmbunătăți calitatea vieții noastre. Împreună putem construi un viitor mai bun pentru toți!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.