January 24, 2021

Polițiștii continuă seria controalelor de verificare a normelor de protecție. Peste 50 de restaurante, terase și fastfood-uri au fost verificate.

La data de 5 septembrie a.c., în cadrul acțiunii care a vizat modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă au fost verificate peste 50 de restaurante, terase, fastfood-uri și societăți comerciale.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, la data de 5 septembrie, peste 60 de polițiști,  jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului au acționat în zonele aglomerate din județul Neamț și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost organizate 8 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 50 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 57 de mijloace de transport și au fost legitimate 190 de persoane.

În baza Legii nr. 55/2020 au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, o sancțiune contravențională aplicată unei persoane fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții şi o sancţiune contravenţională aplicată unei persoane fizice pentru participarea la activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii.

Totodată, pentru fapte de natură economică constatate a fost aplicată o sancțiune contravențională, iar în baza Legii nr. 61/1991 au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 2.400 de lei.

În cadrul acțiunilor au fost desfășurate și activități preventive de informare.

Astfel de activități, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.