Dental Alliance
December 9, 2023

Prefect Adrian Niță: Ieri, la Piatra-Neamț, a fost operaționalizat Centrul Regional de Instruire pentru operatorii 112

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Având în vedere importanța serviciului 112, rolul lui esențial și excelenta colaborarea pe care o are Serviciul de Telecomunicații Speciale cu Prefectura, am participat la inaugurarea Centrului regional de instruire 112 Neamț, unde vor fi organizate cursuri cu personalul specializat din județele aflate în Nord-Estul Moldovei, pentru desfășurarea activității în noile condiții, cu „112 modernizat“.
Operatorii și dispecerii din Serviciul de Urgență 112 vor face cunoscut noul concept personalului de specialitate: operatorii STS și dispecerii de la Ambulanță, Poliție, Pompieri, SMURD, Jandarmerie și Salvamont. Concret, vor fi prezentate interfețele și noile funcționalități ale viitoarei aplicații care va gestiona apelurile la numărul unic de urgență 112. La nivel național, vor fi instruite peste 5.000 de persoane care operează și dispecerizează apelurile la 112.
Aplicația este proiectată și operaționalizată de STS și se regăsește în conceptul european Next Generation 112. Scopul este eficientizarea operării apelurilor de urgență, prin reducerea timpului de preluare a apelurilor și îmbunătățirea modului de lucru al personalului din Serviciul de urgență.
Ieri, au fost prezenți la Piatra-Neamț, directorul STS, general-locotenent ing. Ionel-Sorin Bălan, prim-adjunctul directorului STS, general-locotenent ing. Ionel-Sorinel Vasilca, col. ing. Cosmin Albu, instructori și specialiști cu atribuții în dezvoltarea Serviciului de urgență 112.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap