Dental Alliance
April 19, 2024

Primar Leonard Achiriloaei: Am semnat astăzi, la București, contractul de finanțare mult așteptat pentru modernizarea Arterei Roman-Est!

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

În prezența ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației – domnul Adrian-Ioan Veștea, a președintelui PNL Neamț – domnul George Lazăr și a domnului deputat Laurențiu Dan Leoreanu, am semnat astăzi un nou contract de finanțare pentru dezvoltarea municipiului Roman! Este vorba de obiectivul „Modernizare Arteră Roman-Est, DJ207 – strada Plopilor – DN 2, municipiul Roman”, finanțat prin programul „Anghel Saligny”.
Așa cum am promis, infrastructura de apă și infrastructura rutieră au prioritate, iar în această direcție întreprind toate demersurile necesare și procedurile legale. Urmează ca pentru această nouă investiție, pentru care avem asigurată finanțarea de 23 de milioane lei din fondurile MDLPA, să fie inițiată procedura de achiziție a lucrărilor de construcție.Practic, vor fi executate lucrări de modernizare a sistemului rutier, lucrări de execuție podețe din beton, de asigurare a colectării apelor pluviale și pentru siguranța circulației, ridicându-se indicatorii tehnici de la nivel de drum județean, cum e în prezent, la categoria de drum destinat traficului greu, valorile de trafic din prezent arătând această necesitate.
Concret, Artera Roman-Est, DJ 207A-strada Plopilor-DN2, va fi reabilitată pe o lungime totală de 3,7 km, având lățimea părții carosabile de 7 metri (două benzi a câte 3,5 metri fiecare) și lungimea rigolelor 1440 metri. Intersecția cu drumul județean DJ 207 A se va amenaja printr-o girație cu raza interioară de 9 metri. Vor fi executate șanțuri pe o lungime de 2484 metri, se va monta parapet greu pe o lungime de 3500 metri, vor fi montate 110 indicatoare rutiere și executate marcaje longitudinale pe 11091 metri. Mă bucur că eforturile noastre constante de a îmbunătăți infrastructura și de a asigura condiții de circulație mai sigure și mai fluide în municipiul Roman se concretizează și prin acest proiect extrem de important. Vă mulțumesc pentru încrederea acordată și vă asigur că vom continua să ne implicăm activ în dezvoltarea orașului nostru. Împreună, facem din Roman un loc mai bun pentru toți locuitorii săi!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.