Dental Alliance

June 20, 2024

Profi, unul dintre cele mai extinse lanţuri de supermarketuri din România, scos la vânzare

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Fondul de private equity Mid Europa Partners a mandatat banca de investiţii Citi pentru a găsi un cumpărător pentru reţeaua de magazine Profi, unul dintre cei mai mari retaileri de pe plan local din perspectiva cifrei de afaceri (2,4 mld. euro anul trecut) şi din perspectiva reţelei (peste 1.600 de magazine), spun sursele ZF. Se apropie momentul în care fondul de private equity Mid Europa Partners va face exit din afacerea Profi, o reţea de peste 1.600 de magazine, spun sursele din piaţă. Fondul a cumpărat retailerul local acum circa şase ani şi jumătate, plătind 533 mil. euro.

Acum, în cazul unei vânzări, Mid Europa Partners are două soluţii – să cedeze businessul către un investitor strategic sau către unul financiar. Un strategic cumpără cu gândul de a sta în business pe termen lung, pe când un fond va căuta o soluţie ulterioară de vânzare. În ceea ce priveşte Profi, compania nu se află la prima tranzacţie, aşa că un nou fond ar trebui să vadă o soluţie profitabilă în următorii 4-6 ani.

Profi, un jucător major în industria de retail din România, gestionează o rețea de peste 1.600 de magazine în peste 681 de localități, conform datelor oficiale publicate de companie. În mai 2019, Profi a devenit prima rețea cu peste 1.000 de magazine deschise în aproape 500 de localități din toate județele și municipiul București.

La finalul anului 2021, numărul magazinelor depășea 1.500. În 2017, Mid Europa Partners a preluat Profi de la fondul de investiții Enterprise Investors, realizând o tranzacție evaluată la 533 de milioane de euro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.