Dental Alliance
November 28, 2023

Proiect: Tinerii vor putea lua permisul de conducere de la 17 ani

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Un nou proiect propus de Comisia Europeană ar permite obținerea permisului de conducere la 17 ani, cu condiția ca până la 18 ani, tinerii să conducă însoțiți. Potrivit proiectului, școala de șoferi ar putea fi începută după 16 ani, iar permisul ar putea fi luat la împlinirea a 17 ani. Cu toate acestea, ei nu vor fi autorizati sa conduca singuri inainte de 18 ani, ci doar insotiti de o persoana majora, cu permis de conducere valid.

Mai mult decât atât, aceștia vor trece printr-o perioadă de probă de doi ani, timp în care orice abatere de la lege va fi sancționată drastic.

La ora actuala varsta minima legala pentru inscrierea la scoala de soferi categoria B este de 17 ani si 9 luni, iar ca sa obtii permisul de conducere categoria B trebuie sa ai 18 ani impliniti.

Pana cand noile reglementari vor fi aprobate, varsta minima pentru obtinerea permisului de conducere in Romania este de:

  1. a) 16 ani impliniti, pentru categoriile de vehicule AM, A1 si B1;
  2. b) 18 ani impliniti, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE, C, CE, C1, C1E si Tr;
  3. d) 21 de ani pentru categoriile de vehicule D, DE, D1, D1E precum si pentru triciclurile cu motor din categoria A
  4. e) 24 de ani pentru categoriile de vehicule Tb si Tv.

Incepand din 2 februarie 2023, conform aliniatului (6) al articolului 20 din OUG 195/2002, se pot obtine categoriile C si CE de la varsta de 18 ani, respectiv D si DE de la varsta de 21 de ani impliniti, insa posesorul va avea dreptul sa conduca doar pe teritoriul Romaniei si doar daca detine un certificat de calificare profesionala initiala (CPI)

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap