Dental Alliance
December 4, 2023

România se pregătește pentru ninsori abundente și condiții extreme de iarnă

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Un ciclon puternic se apropie rapid de teritoriul României, aducând cu el fenomene meteorologice severe și condiții de iarnă în zonele montane, submontane și în regiunile din nord-estul țării. Autoritățile sunt avertizate să fie pregătite pentru posibile blocaje în trafic și probleme generate de ninsorile viscolite.

Potrivit ultimelor informații meteorologice, se preconizează că în acest weekend va avea loc o cădere semnificativă de zăpadă în vestul, nordul, nord-vestul Moldovei, estul Transilvaniei și în majoritatea zonelor montane. Stratul de zăpadă se anunță a fi consistent, iar temperaturile vor scădea semnificativ, creând condiții prielnice pentru lapoviță și ninsori puternic viscolite.

Pe lângă aceste condiții meteorologice extreme, în noaptea de 18/19 noiembrie 2023 se anticipă și ploi puternice în sud-estul și estul României, sporind riscul de inundații în unele zone.

Vântul va fi un factor major în această perioadă, cu intensificări semnificative așteptate la munte, în sudul, sud-estul și estul țării. Autoritățile recomandă cetățenilor să fie extrem de precauți și să evite deplasările în zonele afectate în această perioadă.

În contextul acestei avertizări meteo, este crucial ca administrațiile locale și regionale să fie pregătite pentru gestionarea situațiilor de urgență, inclusiv intervenții rapide în caz de blocaje în trafic, probleme de alimentare cu energie electrică și încălzire, sau alte evenimente adverse cauzate de condițiile meteorologice extreme.

Recomandăm cetățenilor să rămână la curent cu informațiile meteorologice actualizate și să adopte măsuri de precauție adecvate pentru a face față acestor condiții dificile. Rămâneți conectați pentru a primi actualizări pe parcursul evoluției acestei perioade meteo dificile.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos





Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap