Tue. May 21st, 2019

ROMAȘCANII SUNT INVITAȚI SĂ SE ALĂTURE “MARȘULUI PENTRU AUTOSTRADĂ”

Se anunță, de ceva vreme, o mișcare menită să sensibilizeze Capitala, vizavi de necesitățile Moldovei. Ser sștie că Moldova este una din zonele sărace ale României, uitată sau trecută cu vederea imediat după ce numărătoarea voturilor s-a încheiat. Aici salariul este cel mai mic din țară, aici dezvoltarea se face poticnit și, conform oamenilor de afaceri cu experiență, unul dintre motive este infrastructura. Care nu lipsește, dar e de nivelul secolelor trecute. De la Roman la București, cu mașina faci, în medie și în limitele legale, peste 5 ore. La fel, cei care vin din străinatate se plâng că fac într-o zi și jumătate distanta Madrid-Nădlac și în altă zi și jumătate restul distanței, până la Roman, sau la Iași.

Transportatorii, de marfă sau de persoane, cei care tranzitează Moldova dinspre Ucraina sau Basarabia, pierd ore, dacă nu zile, pe drumurile acestei regiuni.

Concluzia este una singură și unanimă: “Moldova vrea autostradă!”

Exact aceasta este și dorința Asociațiilor “Moldova vrea autostradă” și “Împreună pentru A8”, care organizează un marș motorizat către București, pe 19 mai, marș la care s-au înscris deja sute de automobiliști, din zeci de localități din România. La rugămintea Roman24, organizatorii au personalizat această invitație. Anume pentru romașcani.

Tot ce trebuie să vă întrebați este: vreau, sau nu, o autostradă în timpul vieții mele?

Asociația „Moldova Vrea Autostradă”, împreună cu asociația „Împreună pentru A8”, organizează pe data de 19 mai a.c., o acțiune de sensibilizare a autorităților centrale și a concetățenilor cu privire la necesitatea demarării proiectelor pentru construcția autostrăzilor A8 (Iaşi–Târgu Mureş) şi A7 (Siret–Suceava–Bacău–Ploieşti). În condițiile în care Moldova este singura dintre cele trei mari regiuni istorice ale României fără vreun kilometru de autostradă, considerăm că întârzierea celor două proiecte de autostradă constituie o indolență și o lipsă de respect față de locuitorii acestei regiuni. De aceea, ne-am decis să inițiem un marș motorizat spre București, orarul și traseul de deplasare fiind afișate în continuare:

Sâmbătă 19 mai, ora 07.00: plecare din Piața Unirii, Iași. Deplasarea se va face în două coloane de autovehicule (autoturisme, motociclete, camioane, furgonete, autocare etc.).

  • Coloana 1: Iași (plecare 07.00, Piața Unirii) – Târgu Frumos (08.30, se face joncțiunea cu coloana de la Botoșani) – Roman (09.00, Rond Castelul de Apă – E 85, se face joncțiunea cu coloana de la Suceava și Târgu Neamț) – Roman (09.30 – Rond Horia, se face joncțiunea cu coloana de la Piatra Neamț) – Bacău (10.30) – Adjud (11.30) – Tișița (12.00 – 12.30)
  • Coloana 2: Iași ( 07.00, Piata Unirii) – Vaslui (08.30) – Crasna (09.00, se face jonctiunea cu coloana de la Huși) – Bârlad (10.00) – Tecuci (11.00, se face joncțiunea cu coloana de la Brăila și Galați) – Tișița (12.00 – 12.30)
    Ambele coloane se vor regrupa la Tișița.
  • Coloanele 1 și 2: Tișița ( 13.00, se pleacă grupat către București) – Focșani – Râmnicu Sărat – Buzău – Urziceni – Voluntari – București (aproximativ ora 17.00, la intrarea în capitală se va face joncțiunea cu grupurile de susținători de acolo).

Sunteți invitați să vă alăturați acțiunii noaste. Moldova vrea respect! Moldova vrea autostrăzi!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.