Dental Alliance
March 5, 2024

Șahul în lumina victoriilor: Noi rezultate pentru CSM Roman!

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

În perioada 17-19 noiembrie, s-a desfășurat la Iași un eveniment deosebit pentru pasionații de șah, și anume Festivalul Internațional de Șah – CUPA “IAȘAH”. Acest festival a adunat peste 250 de șahiști într-o competiție intensă, care a cuprins 4 turnee distincte, destinându-se copiilor și juniorilor de elită, precum și seniorilor.

Clubul Sportiv Municipal (CSM) Roman a fost bine reprezentat la acest festival, având un contingent de 6 sportivi, însoțiți de către instructorul Mihai-Ionuț Gânju. Performanțele obținute de către acești tineri talentați au fost remarcabile.

În cadrul turneului B, destinat copiilor cu vârsta de până în 12 ani, Țugui Ayline-Sofia, în vârstă de 8 ani, a impresionat prin jocul său și a ocupat locul I la categoria de fete 10 ani. De asemenea, Țugui Yasmine-Maria, tot în vârstă de 8 ani, a acumulat 3 puncte și s-a clasat foarte aproape de podium la categoria de fete 8 ani.

În competiția A2, care a avut o participare majoritară de seniori, Mărtici Teodor (13 ani) a obținut 2,5 puncte, Otic Mateo-Ștefan (10 ani) a acumulat și el 2,5 puncte, iar Stan Dante-Alexandru (9 ani) a strâns 1,5 puncte. Este demn de menționat că Teodor și Mateo rămân juniorii cu cel mai mare rating internațional de șah clasic din județul Neamț, până la vârsta de 14 ani.

Și în turneul de șah blitz, cu o participare predominantă de seniori, CSM Roman a strălucit. Mărtici Teodor a acumulat 5 puncte, Ciobanu Luca-Gabriel a obținut 4 puncte, Otic Mateo a înregistrat 3,5 puncte, iar Stan Dante și Țugui Ayline au ambele obținut 3 puncte. Performanțele remarcabile ale acestor tineri șahiști i-au propulsat pe Teodor, Mateo, Dante și Luca pe primele patru poziții în Neamț la categoria blitz – juniori 14 ani.

Sâmbătă, 18 noiembrie, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iași, s-a desfășurat și concursul “Cupa Alexandru Vlahuță”, etapă zonală “Șah în școală”. La acest eveniment, CSM Roman a fost reprezentat de Ema Foltea și Bodea Ștefan. Ambii au acumulat 3 puncte, iar Ștefan a avut onoarea de a se confrunta în runda a 4-a cu campioana Europei la categoria de fete 10 ani, Maria Anistoroaei.

Felicităm micii noștri șahiști pentru rezultatele impresionante și le urăm mult succes la următoarea competiție, “Cupa Municipiului Bacău”, programată la sfârșitul acestei săptămâni. CSM Roman continuă să aducă bucurii comunității prin performanțele obținute în lumea fascinantă a șahului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.