La sediul Consiliului Județean Neamț a avut loc ceremonia de depunere a jurământului noului prefect al județului, Vasile Panaite. De față au fost primari ai localităților din județ, șefii instituțiilor descentralizate din teritoriu, directori din Prefectura Neamț, reprezentanți ai presei locale. Ceremonia de investire a fost condusă de directorul general al Direcției Generale pentru relațiile cu instituțiile prefectului din Ministerul Admnistrației și Internelor, Teodor Gheorghe.

Noul reprezentant al Guvernului în teritoriu a rostit jurământul de credință. Directorul general al Direcției Generale pentru relațiile cu instituțiile prefectului din Ministerul Admnistrației și Internelor, Teodor Gheorghe a urat noului prefect succes în activitate. Noul prefect a mulțumit Guvernului pentru încredere și a cerut șefilor instituțiilor descentralizate o totală transparență în luarea deciziilor și a anunțat că ușa acestuia va fi deschisă tuturor primarilor, indiferent de partidul din care fac parte.

Prezent la ceremonia de investire a noului prefect, președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, a spus un adevăr de foarte multă lume cunoscut, respectiv acela că funcția de prefect este în realitate una politică și nu apolitică așa cum se clamează cu o mare doză de ipocrizie. Prefectul fiind omul care transpune politica Guvernului în teritoriu trebuie să fie numit de partidul aflat la guvernare și a anunțat, în premieră faptul că se lucrează la modificarea Legii administrației publice locale prin care și șefii instituțiilor descentralizate vor fi numiți tot de Guvernul aflat la putere.

Directorul Teodor Gheorge a mulțumit fostului prefect Niculina Dobrilă și subprefectului Iulian Jugan pentru modul în care au condus instituția Prefectului. Numirea pe criterii politice a șefilor instituțiilor descentralizate va crea haosul de altădată când funcțiile de conducere în instituțiile descentralizate vor fi acordate tot pe criterii politice, ceea ce va conduce la instabilitatea acestor instituții și la abuzuri în numirea acestor șefi de instituții descentralizate.