”Zilele Spitalului Municipal de Urgență”, manifestare științifică inițiată de conducerea unității sanitare romașcane anul trecut, se vor organiza anul acesta timp de trei zile, începând de astazi, 8 iunie de la orele 16,00. Tematica de anul acesta este dedicată ”Chirurgiei laparoscopice miniinvazive” care vizează specialități cu profil chirurgical extrem de diverse.\

În prima zi de desfășurare a manifestărilor, de la orele 16,00 vor avea loc expuneri despre managementul calității legislației sanitare, sănătate publică și management sanitar susținute de doi invitați de calibru, respectiv profesorul universitar Vasile Astărăstoaei, fost președinte al Colegiului Medicilor din România și rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T.Popa” din Iași, precum și de către Constantin Poiană, manager de calitate la Spitalul Buhuși.

În cea de a doua zi a manifestărilor vor avea loc manifestări de specialitate pe tema aleasă, care se vor desfășura pe două secțiuni: una pentru medici și a doua pentru asistenți medicali. Asemenea manifestări științifice fac parte din programul obligatoriu de perfecționare medicală, pe care trebuie, anual, să-l urmeze fiecare medic sau asistent medical, pentru a obține de la Colegiul Medicilor sau Ordinul Asistenților ”dreptul de liberă practică” medicală, care se atribuie anual celor ce lucrează în domeniul sanitar.

Manifestările se vor încheia vineri, 9 iunie, cu o masă colegială organizată anul acesta în atmosfera tradițional-românească de la Hanul Ancuței.